Tisućama godina ranije žene su u sklopu svojih beauty rutina koristile isključivo proizvode iz prirode koji su im bili lako dostupni. Legende govore da se Kleopatra kupala u medu i mlijeku kako bi održavala mekoću i sjaj svoje kože. Godinama kasnije znanstveno je dokazano da je med pravi eliksir! Sedam tisuća godina prije Krista pronađeni su slikovni zapisi o skupljanju meda, a često mu se dodaje epitet „hrana bogova“.

Koja tajna se krije u Kleopatrinim kupkama?

  • Mlijeko – sadrži mliječnu kiselinu – alfa-hidroksilnu kiselinu (AHA), koja se godinama koristi u kozmetičkoj industriji jer prodire u slojeve kože i uklanja mrtve stanice.
  • Med – sjajan je za kožu, djeluje antibakterijski i smanjuje iritacije kože. Med također sadrži visoku razinu antioksidansa koji štite Vašu kožu od oksidativnih i okolišnih oštećenja.

Med je već stoljećima sastavni dio ljudskog načina života. Njegova upotreba je široko rasprostranjena, pa se tako koristi u prehrambene i kozmetičke svrhe, te za liječenje raznih bolesti. Zanimljiva je činjenica da se med ne kvari – dakle, ako se dobro čuva, on može potrajati i nakon isteka roka valjanosti. Med je prirodna zamjena za šećer i poboljšava razinu izdržljivosti, a njegova snažna antibakterijska svojstva štite organizam od bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Korištenje meda u kozmetičke svrhe

S obzirom da sadrži sve gradivne materijale potrebne za ljudski organizam, iznimno je vrijedan za beauty rutinu. Med zadržava vlagu na koži, zaglađuje kožu i uklanja bore i iritacije. Također je izvrstan u borbi protiv akni, prištića i crvenila kože. Sadrži visok broj vitamina, minerala, aminokiselina i enzima i zato je uvijek bolja opcija od farmaceutskih proizvoda!

Može se koristiti u razne svrhe:

  • Kao kupka – hrani, obnavlja i pomlađuje kožu.
  • Regenerator za kosu – vraća mekoću i sjaj kosi i obnavlja ju.
  • Balzam za usne – pomaže kod ispucanih i suhih usana.
  • Prirodna pomoć u liječenju rana i ogrebotina zbog svog antibakterijskog i antiupalnog djelovanja.
  • Hranjiva maska za održavanje zdravlja kože.

Med kao piling za tijelo

Piling kože omogućuje regeneraciju površinskog sloja kože i poboljšava njezinu prokrvljenost.

Pilingom skidamo mrtve stanice kože i vraćamo joj mekoću i sjaj, a med je izvrstan za piling jer sadrži šećere, vitamine B1, B2 i B6 i vitamin C. Nakon pilinga, kožu je potrebno hidratizirati i nahraniti.

Med kao maska za ruke

Posljednjih mjeseci na najvećem „udaru“ su naše ruke. Čestim pranjem i dezinfekcijom ih isušujemo, a to može rezultirati raznim infekcijama. Hidratantne kreme nisu sasvim dovoljne u njezi ruku i zato odlično rješenje predstavljaju maske za ruke.

U nastavku Vam donosimo recept za masku za ruke i to od sastojaka koje sigurno imate kod kuće. Koristili smo baš mmmed jer je on produkt organske proizvodnje u kojoj se nisu koristile nikakve kemijske supstance i zato je siguran odabir za Vašu kožu. ?

Beeautiful, zar ne?! ?

Jednim klikom naruči svoj mmmed.