naši proizvodi

Ovdje možete pogledati sve naše proizvode te informacije o njima. Imate li kakvih dodatnih pitanja možete nas kontaktirati na naš broj telefona ili posjetiti na adresi Petra Preradovića 135 Đakovo.
Dostava je besplatna na području Đakovštine

Med

Među našim proizvodima možete pronaći više vrsta meda te propolis. Oboje se savjetuje konzumirati na dnevnoj bazi zbog višestrukih pozitivnih učinaka na tijelo.
Svi naši proizvodi su prirodnog podrijetla te se sastoje od dijelova raznih cvijetova, biljaka i drveća, te ljekovitih dodataka pčela.

mmm med imunomed

Imunomed

Med sam po sebi obiluje zdravim i hranjivim sastojcima, no postoji način da ga se učini još zdravijim. Imunomed je mješavina livadnog meda i meda od bagrema, u koju se dodaje još i cvjetni prah te propolis.
Trebate li pomoć u liječenju gripe ili upalnih procesa, ili pak imate bolesti kože, srca i krvnih žila, imunomed je pravi izbor za vas. Poboljšava vid i pamćenje, a smanjuje kolesterol i regulira krvni tlak te živčani sustav. Osobito je koristan kod regulacije crijevnih tegoba, te bolesti organa za probavu, nervoze i migrene. Trudnicama koje su u početnom stadiju trudnoće smanjuje osjećaj mučnine.

Čoko med

Čokomed je kremasti namaz koji se koristi kao namaz za palačinkekruh ili na žlicu. 

Nastao je od meda s obronaka Krndije i kakao praha iz certificiranog organskog uzgoja. Odličan je za djecu koja ne vole med jer ima okus kao čokolada a uz to je puno zdraviji. Kakao sadrži više od 300 tvari s pozitivnim učinkom na zdravlje.

mmm med kakao
mmm med đumbir med s đumbirom

Med s đumbirom

Med sa đumbirom je zdravi kremasti namaz koji se koristi u čaju ili na žlicu. Đumbir i med višestruko su učinkoviti kod povišenog kolesterola, što je potvrđeno i znanstveno dokazano.

Smiruje nervozan želudac i sprečava nadutost te jača imunitet, učinkovit je protiv upornog kašlja, kod reumatoidnog artritisasmanjuje stres i otklanja napetost. Đumbir i med imaju protuupalno djelovanje.

Med s malinom

Med s malinom je kremasti namaz koji se koristi kao namaz za palačinke, kruh ili na žlicu.
Nastao je od 
meda s obronaka Krndije i malina s Papuka. Osim što je prefin djeluje pozitivno na zdravlje.
Malina je izuzetno 
bogata snažnim antioksidansima koji djeluju protuupalno, sprečavaju djelovanje štetnih mikroba i oštećenje tjelesnih stanica.

Među njima su antocijanin (daje malini crvenu boju), resveratrol (usporava starenje), pterostilben (važan je za moždane funkcije) te elagitanin, koji se gotovo isključivo nalazi u malinama, a istraživanja pokazuju da smanjuje rizik od raka.

mmm med malina
mmm med aronija

Med s aronijom

Med s aronijom je kremasti namaz u kojemu se stapaju slatkoća livadnog meda, voćne arome i blaga oporost aronije.

Kada se zbroje sva ljekovita svojstva meda i aronije, nastaje iznimno zdravi namaz. Aronija je bogata vitaminima (B kompleks te vitamini C, K, E) i mineralima, a sadrži i vlakna i antioksidanse.

Med s divljim šipkom

Med s divljim šipkom je kremasti slatki namaz voćnog okusa. Ovaj lokalni proizvod predstavlja kombinaciju dvaju zdravih sastojaka, livadnog meda i ploda divljeg šipka prikupljanog oko područja jezera Borovik.

Dodavanje mljevenog ploda divljeg šipka u livadni med, rezultira krajnjim proizvodom intenzivno crvene boje. Osim što je ukusnog okusa, ovaj med ima razne pozitivne učinke na zdravlje. Šipak je izuzetno ljekovit, s obzirom da je bogat vitaminom C (sadrži 20 puta više vitamina C nego naranča), koji je ujedno njegova glavna kemijska sastavnica, a sadrži i vitamine D, P, K, kao i dio vitamina iz B kompleksa (B1, B2, B3).

mmm med s divljim šipkom

Bagremov med

Bagremov med potječe iz nektara cvijeta robinia pseudoacacia.
Ima aromu cvijeta i slatkast, nježan okus.
U odnosu na druge medove sadrži veći udio fruktoze koja se sporo kristalizira
pa najduže ostaje u tekućem stanju.

Nutricionistički ne sadrži bjelančevine, masti ili vlakna. S druge strane, sadrži male količine nekoliko vitamina i minerala, poput vitamina C i magnezija.
Ono što najviše impresionira u bagremovom medu je visoki sadržaj moćnih biljnih spojeva flavonoida koji djeluju kao antioksidansi.
Iako nije toliko rasprostranjen kao flavonoidi, ovaj med sadrži i beta karoten, vrstu biljnog pigmenta sa snažnim antioksidacijskim svojstvima.
Konzumacija hrane bogate beta karotenom povezana je sa poboljšanim funkcijama mozga i zdravljem kože.

Med sadrži komponente potrebne za proizvodnju i polako oslobađanje malih količina vodikovog peroksida.
Vodikov peroksid je vrsta kiseline koja ubija bakterije razbijanjem njihovih staničnih stijenki.
Jedno istraživanje je otkrilo da se bagremov med pokazao učinkovitim protiv Staphylococcus aureus i Pseudomonas aeruginosa, dvije vrste bakterija otpornih na antibiotike.
Zbog antioksidativnih i antibakterijskih svojstava bagremovog meda on može pomoći u ubrzavanju zacjeljivanja rana i sprječavanju kontaminacije i infekcije bakterijama.

Dostupan u pakiranju od:
– 450g / 40,oo kn
– 900g / 70,00 kn

Med od repice

Med uljana repica potječe od od nektara biljke brassica napus.
Ima upečatljivu, izrazito slatku aromu cvijeta. Vrlo je bogat peludi i mineralima.
Sadrži visok udio glukoze zbog čega se vrlo brzo kristalizira i lako probavlja.
Pčelama jedan od omiljenih medova, te ima snažno antibakterijsko svojstvo.

Preporučuje se kod : lječenja čireva, olakšavanje rada dišnih organa. čišćenje jetre, regulacije masnih kiselina u organizmu

Dostupan u pakiranju od:
– 450g / 35,oo kn
– 900g / 60,oo kn

Med livada

 

” Med hrani i od bolesti brani ” je stara poslovica koje bismo se svi trebali biše pridržavati, a za takvu terapiju livadski med je najidealniji zbog svoje pristupačnosti i cijene.
Cvjetni ili livadni med dobiva se od različitih vrsta cvijeća, ovisno o podneblju. Zbog toga je bogat sastavom i preporučuje se za podizanje imuniteta te za ublažavanje alergija. Osobito je koristan djeci u razvoju, starijim osobama i ljudima koji imaju problema sa srcem. Okus i izgled ovise o podneblju iz kojeg med dolazi.

Dostupan u pakiranju od:
– 450g / 35,00 kn
– 900g / 60,oo kn

Kremasti med

Kremasti med je najukusnija vrsta meda, koja je i dalje vrlo ljekovita, te se zbog svoje teksture vrlo lako maže na kruh, palačinke, biskvit pa čak i sladoled. Za razliku od sirovog meda koji je ljepljiv i rjeđi, kremasti med je više nalik Nutelli. Dobiva se kontroliranom kristalizacijom a potom razbijanjem kristala.

Dostupan u pakiranju od:
– 250g / 35,oo kn
– 450g / 50,00 kn

Propolis

 

Propolis je najistraživaniji pčeljinji proizvod. Brojne studije su pokazale da djeluje protiv bakterija, gljivica, virusa i upala te da ima anestetički, antioksidacijski i antitumorski učinak, potiče regeneraciju tkiva i jača imonološki sustav.

Dostupan u pakiranju od:
– 10 ml / 25,00 kn
– 20 ml / 35,00 kn